Kaks kevadist jooki, mis teevad tervisele head

Kuidas on, kas lähenev kevad paneb rohkem tervisele mõtlema? Remondihullust saab kevadeti alati ka väikest viisi tervisehull, kes alustab trenniga (thanks to FitCoach) ja otsib võimalusi tervislikumalt toituda..

Smuuti, mis hoiab ära hundiisu

Kui sul on nagu Remondihullulgi pööraseid söömasööstusid, nii et kasvõi naksa vanaema jalast, tee endale üks tervislik smuuti, mis hoiab ära hundiisu ja aitab korrastada veresuhkru taset.

Juba on letid marjakastide all lookas, aga egas enne ei saa osta värsket, kui mullused sügavkülmavarud ära kasutatud! Siit siis üksmõnus smuuti  retsept, mis aitab isu kontrolli all hoida. Sobib nii hommikul kui ka vahepalaks rüübata ja sisaldab kõike head.

Mustsõstar on Eesti oma supermari, nii et ära juuri vanaema põõsaid välja, vaid nopi musta kulda! Kodumaine mustsõstar sisaldab hulga C-vitamiini ning on lisaks sellele ka tugev antioksüdant. Tema väärt omadustest kirjutan pikemalt siin.

Chiaseemned on saanud kiita meil ja mujal kui jõu ja energia allikas, kuid neile piskestele seemnetele omistatakse veel terve hulk häid omadusi, nagu kiudainete ja Omega 3 rasvhapete rikkus.

Hapukas keefir on eestimaalastele hästi tuntud, juba vanavanemad armastasid juua hapupiima mee ja kamaga. Seedimist korrastava ja hulka kasulikku sisaldava keefiri võiks oma toidusedelisse lisada igaüks. Loe lähemalt siit.

Valmistamine:

Lase 1 teelusikatäiel chiaseemnetel vees vähemalt veerand tundi paisuda. Lisa 200 gr keefirile peotäis marju omal valikul (näiteks mustsõstraid, vaarikaid, maasikaid vms). Olenevalt marjade magususest võid lisada ka veidike mett. Mikserda segu koos chiaseemnetega mõnusaks smuutiks, peale võid raputada näpuotsatäie kaneeli.

Mahl, mis turgutab seedimist

C vitamiin aitab kehal kõikvõimalikest mürkidest ja jääkainetest vabaneda, tõstab immuunsust, võitleb väsimusega ja teeb palju muud head.

Ingveri kasulikkust teab ilmselt igaüks – see vitamiine ja antioksüdante tulvil juurikas teeb korda kõhu ja võtab ära iivelduse, on valuvähendaja ja tubli põletike vastu võitleja. Kasulik kraam igal juhul.

Valmistamine:

Pressi 2 apelsini mahl, riivi sinna sisse 2cm jupp ingverit. Lisa 100 ml gaasita mineraalvett (nt gaasita Värskat).

Ja kui ikka veel tundub, et tahaks rohkem puhast tervist rüübata, siis rohkem retsepte on siin ja siin ja siin ikka ka!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s