Abiks kaalulangetajale: maitsvad joogid, mis turgutavad tervist

Usutavasti tahaks suur osa inimesi kasvõi kilo-paar alla võtta. Mul on paar head mahla, millega võid teha lausa mahlapaastupäeva (rahvasuu teab rääkida, et kilo võiks nii maha minna) või siis asendada nendega mõne toidukorra, nagu ma ise seda teen. Igal juhul mõjuvad need hästi seedimisele ja tervist turgutavad ka – seal on kõiksugu head kraami sees!

Hommikuks: kardemonikohv

0,5 tl kardemonipulbrit kruusitäie musta kohvi kohta

Egas ilmaasjata kardemoni vürtside kuningannaks kutsuta! Kardemon annab hommikul seedimisele vunki mano, aga vanarahva arvates vähendab see ka põletikke ja teeb tuju paremaks. Kohv jällegi on madala vererõhu puhul hea, aga liiale kohviga muidugi minna ei maksaks.

Ennelõunal: ananassimahl ingveriga

1 värske ananass (pressi mahl või püreesta)

Vett lahjendamiseks

u 1 tl värsket riivitud ingverit

Vat see on kindlasti mu viimase aja lemmikmahl! Oma eriti mahlased ja mõnusad puuviljas ning marjad ostan Italian Taste in Estonia müügiletist, pressin mahlapressi abiga mahlaks ja naudin ennelõunal, kui tunnen, et kõht hakkab tühjaks minema.

Ananass sisaldab organismile väga vajalikke seedeensüüme ja kasulikke kiudaineid – viimased aitavadki tekitada täiskõhutunnet:) Lisaks peaks sel olema ka põletikuvastane toime. Ingveri kasulikkust teab ilmselt igaüks – see vitamiine ja antioksüdante tulvil juurikas teeb korda kõhu ja võtab ära iivelduse, on valuvähendaja ja tubli põletike vastu võitleja. Kasulik kraam igal juhul. ja kas teadsid, et ingverit saab kõige paremini koorida nii, et kraabid lusikaga koore lihtsalt ära:)

Lõunaks: greibi-kurgimahl

1 mahlane greip

Vett lahjendamiseks

1 väike kurk

Nagu eelmisegi, pressin nii kurgi kui greibi mahlapressi abiga mahlaks, lahjendan umbes klaasitäie veega ja naudin.

Greip annab organismile korraliku C-vitamiini boosti, mõjub hästi seedimisele ning aitab vähendada veresuhkrut. Kurk jällegi on soolade, vitamiinide, kiudainete ja muude toitainete allikas, puhastab keha toksiinidest ja mõjub hästi neerude tegevusele.

Õhtuks: maasikamahl sidruniga

300 grammi maasikaid

Vett lahjendamiseks

1 keskmine sidrun

Nagu eelmisegi, pressin nii maasikad kui sidruni mahlapressi abiga mahlaks, lahjendan umbes klaasitäie veega ja naudin. Kes tahab, võib aga maasikad püreestada ja saab seeläbi tummisema joogi.

Maasikad sisaldavad tervet portsu kasulikke vitamiine ja maasikamahlal on tervendav toime paljude hädade leevendamisel. Sidruni kasulikkusest võiks samamoodi rääkima jäädagi – sel väikesel kollasel sõbrakesel on tõeline imevägi. Selle joogi sisse läheb sidrun peamiselt seepärast, et sidrun sisaldab olulisel määral C-vitamiini (100 grammi kohta 53 milligrammi) ning ühest sidrunist peaks piisama, et rahuldada organismi päevane C-vitamiini vajadus.

2 Comments

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s