Mis on moes: toiduaasta 2022

Juhtusin hiljuti oma lemmikväljaandes New York Times’is väga põnevale toiduaasta ennustusele, ehk et mida siis ookeanitagused trendieksperdid toiduaastaks 2022 ennustavad. Jättes kõrvale näiteks Hiina ja Korea päritolu maiused, mis meil väga laialt pole levinud, leidus nii mõndagi rõõmustavat ka kodumaisele gurmaanile.

Seened rokivad

Aasta tegijaks saavad ekspertide meelest seened – nii need, mis psühhedeelses mõttes maailma krussi keeravad kui ka need, mis pannile või purki passivad. Remondihull seeneteadlane ei ole, aga üks ehe seenesalat peab eestlase pidulaual ju ikka olema – vaata Kodusolemise seenesalati retsepti!

Kakskümmend rooga kanast

Kanaliha saab toidulaual oluliseks, propageeritakse nii sulelise mitte vbl kõige popimate osade oskuslikku kasutamist kui ka kanaliha taimseid asendajaid. Vaata Kodusolemise ideaalse grillkana saladust!

80ndate kokteilid ja ökonapsid

Algaval aastal on on põhjust rõõmustada Tequila Sunrise’i või Long Islandi jäätee trimpajatel – kaheksakümnendate signatuurjoogid on baariletil tagasi! Nende kõrval troonivad kõikvõimalikud kohalikud napsid – proovi näiteks Junimperiumi auhinnalisi džinne või Põhjaka napse!

Magusvürtsikas ja India köök

Maitsemaailma lemmikkombo algaval aastal on eeskätt aasia köögist tuttav magusa ja vürtsika liit. Ja India päritolu road on järjest popimad – kui just ise india köögis kõva käpp pole, siis Eestis tegutseb selline vahva väikeettevõte nagu Linnakodu maitseaineettevõte, kes india köögi hitid teie toidulauale toob.

Kibuvits rokib

Eestimaalastelegi hästi tuntud raviomadustega kibuvits kogub fänne nii jookides kui magusroogades.

Mis veel?

Jauravad ja ennast kuningaks röökivad kliendid on toidumaailmas out, hinnas on hoopis sõbralikkus ja kannatlikkus. Aina olulisem toidu päritolu, aga ka see, milline on tema tegemise/tarbimisega kaasnev jalajälg. Kohvimaailma tõusvaks täheks meile hästi tuntud araabika kohviubade kõrvale saab aga robusta – mis neil vahet, loe siit. Ühekordsed toidunõud aga püütakse teha sellised, et need on võimalik tükkis toiduga nahka pista!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s