Kiireteks hommikuteks: grillitud singi-juustusaiad sügavkülmast

Kas teil on ka nii, et päris kiireks läheb? Eriti nendel hommkutel, kui tead, et ees ootab pikk päev, mil söögiga on nagu on. Kui on, om hää. Kui ei ole, siis…

Kui vahepeal oli ühel nädalavahetusel aega, meisterdasin sügavkülmakraami. Täpsemalt öeldes grillitud singi-juustusaiad, mis säilivad sügavkülmas umbes kuu aega ja mille saan kiirel hommikul ahju panna, välja võtta ja ära süüa. Eks neis on muidugi miljon kalorit, aga kui on ringijooksmise-päev, siis see ei loe:)

Tarvis läheb korralikku klassikalist saia, millest lõigata paksud viilud (mina olen kasutanud kas isetehtud või Hiiumaa vormisaia). Määri saiaviilude välimisele kihile õhuke kiht võid, pane saiapoolikud kokku ja pista korraks grilli, et need pealt pruunistuks – mul on nt Sage lauagrill, aga sobib ka mõni muu võileivagrillimise massin. Võta saiad välja, määri nende siseküljele Merevaiku või mõnd muud sulatatud juustu, mis mokkamööda. Tükelda korralik taine maasink suuremateks lõikudeks (kui soovid, võid võikilluga tükid ka ära pruunistada), võta singitükid ja paar õhukest juustuviilu, pane saiapooltele ja vajuta need kokku. Lase jahtuda ja paki korralikult fooliumisse ning õhukindlalt suletavasse grip kotti ning viska sügavkülma.

Üles saad soojendada praeahjus: lase ahjul u 185C peale kuumeneda, viska fooliumis võiku ahju ja lase sel ahjus olla u 30 min, kuni juust on täielikult sulanud! Eemalda ettevaatlikult foolium ja asu krõbistama: sai on täpselt sama krõbe, nagu oleks otse grillmasinast tulnud!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s