Teeaja juurde: aprikoosi-moonikook

Kevad võtab varjamatu jõuga üle ning peagi on käes need mõnusad õhtupoolikud, kus terrassil või rõdul teed rüübata. Ja sinna juurde mõistagi ka tükike maitsvat suupoolist!

Aprikoosi-moonikook

Ahjuplaaditäis

Tarvis läheb:

2 purki konservaprikoose omas mahlas (üks purk u. 425 ml)

200 gr võid

8 keskmist talumuna

300 gr mandlijahu

200 gr suhkrut

Törts soola

1 tl küpsetuspulbrit

100 nisujahu või kamutijahu

50 gr mooniseemneid

100 gr mandlilaaste

Serveerimiseks vahukoort

Valmistamine:

Viiluta aprikoosid. Eralda munavalged kollastest, klopi munavalged törtsu soolaga kõvaks vahuks ja tõsta kõrvale. Vahusta munakollased suhkruga, lisa juurde sulatatud või. Sega jahu, mandlijahu, mooniseemned ja küpsetuspulber, lisa munakollasevahule. Lisa ettevaatlikult ja aeglaselt spaatliga segades juurde munavalgevaht.

Võta kõrgemate äärtega ahjuplaat, kata see küpsetuspaberiga ja vala tainas ahjuplaadile. Aseta peale aprikoosiviilud, puista üle mandlilaastudega. Küpseta kuumas ahjus u 175 C juures umbes 35 min, kuni kook on kaunilt kuldpruun. Tõsta ahjust välja, jahuta ja serveeri vahukooretupsuga.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s