
Kevad võtab varjamatu jõuga üle ning peagi on käes need mõnusad õhtupoolikud, kus terrassil või rõdul teed rüübata. Ja sinna juurde mõistagi ka tükike maitsvat suupoolist!
Aprikoosi-moonikook
Ahjuplaaditäis
Tarvis läheb:
2 purki konservaprikoose omas mahlas (üks purk u. 425 ml)
200 gr võid
8 keskmist talumuna
300 gr mandlijahu
200 gr suhkrut
Törts soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 nisujahu või kamutijahu
50 gr mooniseemneid
100 gr mandlilaaste
Serveerimiseks vahukoort
Valmistamine:
Viiluta aprikoosid. Eralda munavalged kollastest, klopi munavalged törtsu soolaga kõvaks vahuks ja tõsta kõrvale. Vahusta munakollased suhkruga, lisa juurde sulatatud või. Sega jahu, mandlijahu, mooniseemned ja küpsetuspulber, lisa munakollasevahule. Lisa ettevaatlikult ja aeglaselt spaatliga segades juurde munavalgevaht.
Võta kõrgemate äärtega ahjuplaat, kata see küpsetuspaberiga ja vala tainas ahjuplaadile. Aseta peale aprikoosiviilud, puista üle mandlilaastudega. Küpseta kuumas ahjus u 175 C juures umbes 35 min, kuni kook on kaunilt kuldpruun. Tõsta ahjust välja, jahuta ja serveeri vahukooretupsuga.