Lihtne argilõuna: mesine tšillikana paprikaga

Kunagi, kui Eestis avati esimesed aasia toidukohad, käisin seal ikka meekana noolimas: magusvürtsikas kombo oli täielik unelm. Tänaseks päevaks on sellest paraku enamikes kohtades saanud tohutud tainased känkrad iiveldamaaajavalt magusas paksus punases soustis ja see pole enam minu jaoks, Nüüd on mul oma kodune meekana:)

Mesine tšillikana paprikaga

Pannitäis

Tarvis läheb:

400-500 gr pakk broileri kintsuliha

2 suurt küüslauguküünt

2 kopsakat supilusikatäit mett

paar törtsu sojakastet

1 keskmine tšillikaun

2 pisikest või 1 keskmine paprika

Väheke jahu, milles kanatükke veeretada

Praadimiseks oliivõli

Soola maitsestamiseks

Valmistamine:

Puhasta toasoe kintsuliha kelmetest ja soontest ning lõika pisemateks tükkideks. Raputa peale hästi väheke jahu ja veereta kanatükikesi selles. Tükelda paprika, riivi või peenesta muul moel küüslauk ning tšilli (mina riivin ntx peene riiviga sügavkülmutatud tšillisid), Soojenda pannil õli, viska kana kuumale pannile praadima. Lisa sool, tšilli, riivitud küüslauk ja paprikatükid. Pruunista aeg-ajalt vett lisades, et kana ära ei kõrbeks. Kui kanatükid hakkavad valmima, lisa mesi ja soja. Sega, kuni kõik tükid on kaetud vürtsika tumeda kastmega (võid aeg-ajalt hästi vähekese vett lisada, kui tunned, et hakkab panni külje kinni jääma). Kaunista seesamiseemnete ja värske rohelise sibulaga, serveeri hariliku keedetud jasmiiniriisiga.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s