
Kunagi, kui Eestis avati esimesed aasia toidukohad, käisin seal ikka meekana noolimas: magusvürtsikas kombo oli täielik unelm. Tänaseks päevaks on sellest paraku enamikes kohtades saanud tohutud tainased känkrad iiveldamaaajavalt magusas paksus punases soustis ja see pole enam minu jaoks, Nüüd on mul oma kodune meekana:)
Mesine tšillikana paprikaga
Pannitäis
Tarvis läheb:
400-500 gr pakk broileri kintsuliha
2 suurt küüslauguküünt
2 kopsakat supilusikatäit mett
paar törtsu sojakastet
1 keskmine tšillikaun
2 pisikest või 1 keskmine paprika
Väheke jahu, milles kanatükke veeretada
Praadimiseks oliivõli
Soola maitsestamiseks
Valmistamine:
Puhasta toasoe kintsuliha kelmetest ja soontest ning lõika pisemateks tükkideks. Raputa peale hästi väheke jahu ja veereta kanatükikesi selles. Tükelda paprika, riivi või peenesta muul moel küüslauk ning tšilli (mina riivin ntx peene riiviga sügavkülmutatud tšillisid), Soojenda pannil õli, viska kana kuumale pannile praadima. Lisa sool, tšilli, riivitud küüslauk ja paprikatükid. Pruunista aeg-ajalt vett lisades, et kana ära ei kõrbeks. Kui kanatükid hakkavad valmima, lisa mesi ja soja. Sega, kuni kõik tükid on kaetud vürtsika tumeda kastmega (võid aeg-ajalt hästi vähekese vett lisada, kui tunned, et hakkab panni külje kinni jääma). Kaunista seesamiseemnete ja värske rohelise sibulaga, serveeri hariliku keedetud jasmiiniriisiga.
