
Kuigi ma päriselt ei usu, et ahjukartulitest on võimalik tüdineda, võib ikkagi juhtuda, et tahaks proovida midagi uut. Aga palun, üks võimalus taas siin, nautimiseks nii eraldi toidukorra kui kõrvalroana- ahjuvormis põimuvad ühte rooskapsad ehk brüsseli kapsad kodumaise kartuliga, pikantset nooti lisamas sinihallitusjuust:) Sobib mu meelest hästi punases veinikastmes steigi kõrvale:)

Kartuli-rooskapsavorm sinihallitusjuustuga
4-6le sööjale
7-8 keskmist kartulit
300 gr rooskapsaid
1 suurem küüslauguküüs
Praadimiseks veidi oliivõli ja võid
3 muna
u 200 ml kohvikoort
Maitsestamiseks soola ja pipart, maitse järgi koduaia ürte
U 100 gr mahedama mekiga sinihallitusjuustu
Pealeraputamiseks küpsetamiseks mõeldud mozzarellat
Valmistamine: viiluta kartulid õhukesteks viiludeks, kõige paremini õnnestub see näiteks köögikombaini mandoliinriiviga. Puhasta rooskapsad (eemalda varred), viiluta ribadeks. Pressi v.purusta küüslauguküüs. Pane pannile veidi oliivõli ja priske tükk võid, lisa rooskapsaribad ja küüslauk ja prae kergelt pruunikaks ning tõsta kõrvale.
Määri väiksem ahjuvorm korralikult võiga ja vooderda korraliku kihi kartulilipsudega, võid maitse järgi ka veidi soola lisada. Seejärel lisa pruunistatud rooskapsaribad ja sinihallitusjuustu tükikesed, siis jälle kartulilipsud – korda tegevust, kuni viimaseks kihiks säti taas kartulilipsud.
Klopi korralikult muna-kooresegu, maitsesta soola, pipra ning koduaia ürtidega. Vala segu vormile ja hoolitse kahvliga, et see kenasti läbi vormi valguks – ära pane vedelikku liiga palju, aga ka mitte liiga napilt! Riputa peale korralik kiht küpsetamiseks mõeldud mozzarellat. Küpseta u 45 min 180-190C ahjus – kui juust on juba pruunistunud, jätka küpsetamist fooliumi all, kuniks kartulid on korralikult pehmed.