
Oleme ausad, teinekord kohe tahaks midagi maitsvat põske pista, aga mõte keerukast küpsetisest võtab ohkama. Tahaks lihtsalt üht kiiret maitsvat ampsu! Noh, Kodusolemine üritab maitsvate ja lihtsate retseptidega rõõmustada, sest kodus tahaks ka mõnikord jalad seinale visata, mitte tunde pliidi ees seista:)

Lihtsad muredad õuna-kohupiimapräänikud
Sügis on õuna-aeg ja need lihtsasti valmivad, krõbedad-muredad hapude õuntega pätsikesed rõõmustavad sügisese maiasmoka südant:)
Tarvis läheb:
3-4 keskmist haput õuna või peotäis vürtsikaid paradiisiõunu
300 gr täistera nisu- või speltajahu
200 gr pakk peeneteralist pakikohupiima (võta see neljakandiline pakk)
130 gr võid
100 gr suhkrut
0.5 tl küpsetuspulbrit
Pakike (25 gr) vaniljesuhkrut
Näpuotsatäis kaneeli ja kardemoni
Valmistamine:
Puhasta õunad ja lõigu väikesteks tükikesteks. Sega küpsetuspulber jahuga, lisa suhkur, kardemon ja kaneel ja sulatatud või ning kohupiim. Sega tainamass kokku ja lisa sinna õunatükikesed. Vormi supilusikaga väiksed pätsikesed, silu lamedamaks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180C juures, kuni pätsikesed kenasti kuldsed.