
Sa armas Mooses, kui kaua ma eemal olin! Eks see olnud ikka segaste asjaolude süü, sest mul on KO-HU-TA-VALT palju asju, mida teiega jagada, mõtteid ja fotosid ja videosid isegi nagu ka, aga vahepeal tahab elu elamist ja saated tegemist ja nii ta läheb. Palun kergemat karistust ja loodan, et jõulude ajal (või siis hiljemalt pensionil, mis tuleb iga aastaga ainult lähemale) teen kõik selle ära.
Aga alustada tuleb, nagu teadis juba Joosep Toots, vähehaaval, niisiis praegu üks mõnus sügisene retsept. Passib hästi snäkiks, eriti neile, kes on ikka üritanud oma elu õisi brokoliga rõõmustada, kinnitades: “Tupsukene, aga see on sulle niiii kasulik!” ja tänutäheks botasega vastu pead saanud.
PASTINAAK ehk aed-moorputk on porgandi (ja ka peterselli, muide) sugulane-juurikas või siis nagu porgandi veits õnnetuma väljanägemisega õde, kelles tegelikult on, nagu nendes lugudes ikka, hoopis parem sisu. Ehk siis soodustab pastinaak seedimist, on looduslik veeväljutaja, leevendab neeruprobleeme ja mõjub soodsalt närvisüsteemile. Ja noh, mõnes kohas on öeldud, et meestel aitab…..teate küll, mida:))) Igati kasulik juurikas, mida tasub haugata. Ja kuna hiljuti jõudis minuni Saksamaa Flämingi piirkonna talutoidu kokaraamat, siis asusin kohe mõnd retsepti katsetama. Oma twistiga, mõistagi.

Pastinaagipätsid mündise kreeka jogurti kastmega
Pätsideks:
300 gr pastinaaki
250 gr kartulit
150 gr porgandit
3 spl täisteranisujahu
3 muna
0,5 spl mett
Väike punt peterselli, hakituna
Soola ja pipart maitsestamiseks
Oliivõli või kookosrasva praadimiseks
Kaste:
200 grammi kreeka jogurtit
Peotäis maitserikast münti
1 küüslauguküüs, purustatult
1 tl linaseemneõli
1 laimi mahl
Soola ja pipart maitse järgi
Valmistamine: riivi jämeda riiviga pastinaak, kartul ja porgand, lisa jahu, munad, hakitud petersell ja mesi, lisa soola ja pipart. Vormi massist mitte väga paksud pätsikesed, nõruta välja liigne vedelik ja prae oliivõlis või kookosrasvas kuldpruuniks.
Sega kokku jogurt, õli, peeneks hakitud münt, laimimahl ja purustatud küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos pätsikestega.
1 Comment