
Ikka tuleb uusi asju katsetada ja Remondihull kombineeris ühe vahva pidulauasuupiste: toreda, värvilise ja tervisliku, sest see sisaldab nii spinatit kui suvikõrvitsat!

Värviline lõherull
Kartulitriibud:
1 keskmine keedetud kartul (u 80 grammi)
2 muna
30 ml koort
40 grammi sulatatud võid
Soola ja pipart maitsestamiseks
Spinat ja suvikõrvits:
1 väike hakitud sibul
1 riivitud/peenestatud küüslauguküüs
1 pakk (u250 gr) külmutatud spinatit
1 väike riivitud suvikõrvits (u 300 gr)
30 gr koort
80 gr jahu
3 munakollast
3 vahustatud munavalget
Soola ja pipart ning veidi riivitud muskaatpähklit maitsestamiseks
Praadimiseks oliivõli
Täidis:
300 grammi külmsuitsulõhet
300 grammi toorjuustu
Valmistamine:
Purustatud kartulid, munakollased, või ja koor sega ühtlaseks kartulipudruks – hoolitse, et puder poleks tükkis! Maitsesta. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ja sega see pudru juurde. Aseta ahjupannile küpsetuspaber ja tee tordipritsiga sellele kartupipudrutriipudest muster.
Seejärel valmista spinat: hauta pannil sibul ja küüslauk, lisa spinat ja riivitud suvikõrvits ning maitsesta. Vala segu kaussi, lisa munakollased ja koor ning püreeri. Ettevaatlikult sega spaatliga juurde vahustatud munavalged ja sõelu juurde jahu. Sega korralikult läbi, et tulemuseks oleks ühtlase konsistentsiga püree.
Lisa spinatikreem ettevaatlikult kartulipudrutriipude peale, silu spaatliga ühtlaseks ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.
Nüüd läheb tarvis kaht puhast ja niisket köögirätikut. Võta plaat ahjust välja, kata see köögirätikuga ja pööraümber – nii et roheline pool allpool. Eemalda küpsetuspaber ja kata põhi teise niiske rätikuga. Lase pool tundi jahtuda ja pööra siis põhi seda endiselt rätikute vahel hoides ümber, nii et spinatine pool oleks taas pealmine kiht.
Määri peale toorjuust, aga vaata, et servadest jääks veidi ruumi. Viiluta lõhe õhukesteks viiludeks ning aseta toorjuustukihi peale. Keera rull alumise niiske rätiku abil kokku ja lase rullil kuni serveerimiseni külmkapis seista. Kes kalasõber pole, võib rulli täita kraamiga, mis talle enam mokkamööda; näiteks seenesalati, rebitud liha vms. suupärasega.