Valevahvlid ehk vufflid

Nüüd võivad kõrvu kikitada kõik need, kes vahvleid tahaks nosida, aga nisujahu tõttu on sellest varem loobuma pidanud – terviseteadlike, low-carb ja keto-usku piigade uusim lemmik teiselpool ookeani on valevahvlid ehk vufflid!

See kiire amps ei nõua sult muud, kui et sahtlis pehmete vahvlite valmistamiseks mõeldud vahvlimasin ning külmkapis oleks muna ja juustu:) Ja kui on lisaks veel supilusikatäis mandlijahu ning veerand teelusikatäit küpsetuspulbrit, maitsestamiseks törts soola ja suhkrut, hakka aga vuffeldama:) Vufflientusiastid meie hulgas on leiutanud igasugu lisandeid, magusatest soolasteni – ma ise pole veel katsetanud, aga no riivitud porgand ja suvikõrvits või mesi sobiks kindla peale. Mmm meevufflid värskete maasikate ja shokolaadikastmega….

Kõige paremini sobib vuffeldamiseks hästi neutraalne mozzarella, soolaste tegemiseks ka cheddar – ma ise olen katsetanud fetaga ja jäid natuke soolased, kuna feta ongi suht soolane. Nii et katseta ja vuffelda terviseks!

Valevahvlid ehk vufflid

2 muna

115 grammi riivitud mahedat mozzarellat

1 spl mandlijahu

Näpuotsaga küpsetuspulbrit

Soola ja suhkrut maitsestamiseks (kui teed magusaid, võta rohkem magusainet)

Klopi munad lahti, lisa mandlijahu, küpsetuspulber ja maitsesta. Lisa riivitud juust, sega korralikult läbi. Määri vahvlimasinale õige vähe rasvainet (mina kasutan gheed), aseta portsjon vedelat vufflitainast supilusikaga vahvlimasina keskele, sulge masin ja lase korralikult pruunistuda. Ära ehmata, kui vuffel on alguses masinast võttes pehmevõitu, taldrikule pannes see taheneb.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s