
Kui kunagi hakkasime arutama, miks me nii vähe taimetoitu sööme, pidin oma häbiks tunnistama, et põhjus väga proosaline – siinkirjutaja paraku lihtsalt ei oska väga palju taimetoitu teha. Mu taimetoidunomeklatuur piirdub umbes kümne või veidi enama roaga, ja mingit keedetud kapsast soolaga, nagu ühes toidukohas kunagi mulle “taimetoidumenüü” pähe ette tõsteti, ei pakuks vaenlaselegi.
Mu taimetoidunimistus aga üks väga kindel lemmikroog, mida söövad heal meelel suured ja väikesed; ning kui ongi peres keegi, kes teatab, et ilma lihata sureb ta jalapealt maha, see võib külmkapist kotleti kõrvale võtta:)
Selle õnnestumiseks on tarvilikud aga tõesti kvaliteetsed juurviljad – mina ostan oma juur- ja puuviljakraami Italian Taste in Estonia lettidelt (Tartus Kvartalis ja Tallinnas Balti Jaama turul).

Vahemere-hõnguline pastaroog ilma lihata
See kiire, ent ülimaitsev roog sündis reisidest Kreekasse ja Itaaliasse, mu südame kodumaale:))
Tarvis läheb:
U 400 gr värskeid šampinjone
1 väike suvikõrvits/zucchini
1 suur paprika
Tubli peotäis aromaatseid kirsstomateid
1 väike sibul, 1 suur küüslauguküüs
Pastat – soovitavalt värsket
Veidi aedviljapuljongit
Fetajuustu pealeriputamiseks
Praadimiseks oliivõli
Maitsestamiseks soola, pipart, meelepäraseid ürte
Valmistamine: keeda pasta aedviljapuljongi-vee segus pehmeks, maitsesta, tõsta kõrvale. Jäta veidi pastakeeduvett alles, et hiljem roale lisada. Tükelda sibul, küüslauk, seened ja juurviljad. Hauta sibul ja küüslauk oliivõlis klaasjaks, lisa seened, prae läbi, lisa ülejäänud juurviljad ja veidi aedviljapuljongit, soovi korral ka tilk sojakastet. Hauta nii, et juurikad oleks pehmed, ent krõmpsud. Sega juurde pasta, võid lisada ka veidi pastakeeduvett. Maitsesta, raputa peale veidi fetajuustu ja söö kõht täis:))