
Kui õues liigub kraadiklaas jonnakalt -20 ligi, tasub köögis ette võtta üks tummine roog, mis lööb kiiresti südame alt soojaks. Tšillistest potiroogadest olen kirjutanud varemgi, sest minu arvates sobivad need külma talveõhtusse kui valatult!
Ja muidugi need tšillid, mida mu vahva ämm oma aias kasvatab! Neil on ikka sihanne vunk sees, et sööd, siis ikka tunned, kuidas zing suulaes käib. Rääkimata võimsast maitseplahvatusest kõikvõimalike ürtide näol, nii et kokkuvõttes ei usukski, et oled Eestis ja mitte näiteks Guadalajaras. Nii et pole tõsi, et eestlased ainullt tomati- ja kurgiusku:)

Soojendav potiroog ubade, läätsede ja tšilliga
Umbes 6 sööjale
Seda rooga saad teha nii veiselihaga kui ilma ja just nii vürtsikat kui soovid – lisa tšillit vastavalt oma maitsele.
Tarvis läheb:
1 sibul
1 suur küüslauguküüs
2-3 väikest tšillikauna, vastavalt oma soovile kasuta mahedamat või vürtsikamat
700 gr lihaveise kuubikuid
2 spl tomatipastat
450 gr purustatud tomateid
1 suur värske paprika
Purk (425 ml) kidney ube
200 gr punaseid läätsesid
800 ml veisepuljongit
Soola ja maitsestamiseks näpuotsatäis suhkrut
Serveerimiseks koriandrit, hapukoort ja tortillakrõpse.
Valmistamine:
Kasuta ahjupotti, mida saad alguses ka pliidile panna – hauta oliivõlis klaasjaks hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Lisa veiselihakuubikud, prae veidi, võid maitseks ka sutsu võid lisada, maitsesta soolaga. Vala peale veidi veisepuljongit, pane 180C juurde natukeseks ahju hauduma (umbes 20 min), kuni liha pehmeneb. Tükelda paprika, kurna oad, lisa need koos läätsedega ahjupotti. Lisa purustatud tomatid ja tomatipasta, maitsesta soola ja suhkruga, vala üle veisepuljongiga ja jäta umbes 45 min ahju hauduma – kuni liha on täiesti pehmeks haudunud ja kogu roast saanud maitsev mudru:) Serveeri hapukoore, tortillakrõpsude ja värske koriandriga.