Rosolje vanatädi moodi

Olen juba palju kirjutanud retseptidest, mille “pärandas” mulle kodumajanduskoolis käinud vanatädi. Pidulauad olid muljetavaldavad ka ajal, mil midagi polnud saada ja üks roog ei tohtinud sealt kunagi puududa – rosolje, või siis segasalat, nagu vanatädi seda ise nimetas.

Hiljem, kui ma tutvusin omaaegse eesti moodsaima perenaise Adeline Tannbaumi retseptidega, avastasin, et tädi oli Adeline rosoljeretsepti lihtsalt enda jaoks mugandanud, jättes ära suitsuräimed ja silmu. Igatahes on rosolje senini mu lemmiksalat, mida pidupäevadel ikka lauale panen.

Rosolje ehk segasalat vanatädi moodi

Taldrikutäis külma lihapraadi, taldrikutäis keedetud kartuleid, keedetud peeti, hapukurki, muna, 1-2 heeringat tuleb hakkida võimalikult pisikesteks kuubikuteks. Peale valada kaste sinepist, äädikast, suhkrust, tibakesest soolast ja hapukoorest, korralikult segada, kaunistada keedumuna ja peterselliga.

Vot nõnda ma siis teengi juba aastaid rosoljet ja selle tunned kohe ära, kui majas on pidupäev – õhus on aimata rosoljelõhna!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s