
Just hear those sleigh bells jingle-ing, ring ting tingle-ing too…nad on samahästi kui käes! No mõistagi jõulud:))) Kalliste inimeste, kauni kodu ja maitsva toidu püha. Ja mis pühi sa präänikuteta ikka pead:)) Remondihull puhus elu sisse ühele vanale heale retseptikesele ja need rummised jõulupräänikud maitsesid hääd. Võib täitsa jätta korvikese ja glögiga vanaema ukse taha, et teda jõuluõhtul rõõmustada:)

Rummised jõulupräänikud
Tarvis läheb:
160 gr pehmet võid
180 gr suhkrut
200 grammi suhkrusiirupit
2 munakollast
1 spl piparkoogimaitseainet
1 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
450 grammi jahu
Veidike soola
Katteks: 200 gr tuhksuhkrut, 2 spl võid ja 4 spl rummi
Valmistamine: vahusta või, siirup, suhkur ja näpuotsatäis soola heledamaks kreemiks, kõige parem on seda teha mikseriga. Sega ükshaaval juurde munakollased. Sega jahuga küpsetuspulber, kakao ja piparkoogimaitseaine, lisa juurde vahustatud võikreem. Pane mõneks ajaks (isegi ööks) külmkappi.
Tõsta taigen toatemperatuuri, rulli õhukeseks ja lõika välja ümmargused präänikud (näiteks klaasiga), võid kaunistada ka mustiga. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane umbes 10-15 minutiks 180C eelsoojendatud ahju. Lase jahtuda.
Sulata või, tuhksuhkur ja rumm ühtlaseks vaabaks, pintselda sellega präänikud ja tõsta tahenema ja kui präänikud on korralikult jahtunud ja vaap ära kuivanud, asu krõbistama!