
Olgem ausad, umbes jõulu teisel pühal on ikka nii, et verivorst kisub silmist pisara välja. Mitte heldusest, vaid kurvastusest, sest kui ikka kogu pühadeaja vorsti-kapsast-praadi-ahjukartulit vohmid, on umbes kolmandaks päevaks kopp ees kah. Ega kogu aeg ka ometi külma seapraega võileiba või salatit ei jõua teha!
Remondihullul on üks kindla-peale-mineku roog, mida ta ikka umbes siis kokkab, kui rosolje ja sült enam ei isuta, aga külmi praelõike on külmkapis ikka veel. Samas hangunud rasv ja puljong pole ka mu lemmikud ning külmkapis kipub praeliha ka kuivaks tõmbuma.

TEISE PÄEVA TŠILLIPOTT
See on selles mõttes lollikindel roog, et saad ära kasutada kõikvõimalikud praelõigud: praegu tegin ahjus pehmeks haudunud seakaelakarbonaadist, aga olen teinud ka pardi-, hane- ja lambaprae jääkidest.
Tarvis läheb:
300- 400 grammi praeülejääke
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
1-2 tšillikauna (kui soovid teravamat, võta rohkem!)
Juurvilju omal valikul: mina võtsin ühe suure porgandi ja väikse nuikapsa
Paar väikest värvilist paprikat
Purk kikerherneid
2 pakki purustatud tomateid
Magustamiseks paar supilusikatäit tšillimoosi
Peterselli ja koriandrit, vürtsköömneid ja soola maitsestamiseks

Haki juurviljad ja pista oliivõliga võitud ahjupotti pliidile podisema. Mul on Riessi vastne emaileeritud ahjunõu, küll mingil põhjusel kannab Schnitzelpfanne nime, aga on suurepärane just ahjuroogade tegemiseks – väga kerge, hästi puhastatav, sobib nii pliidil moorimiseks kui ahjupanekuks.
Mõne aja pärast lisa praelõigud, kurnatud kikerherned ja purustatud tomatid ja pane kogu kraam ahju umbes 170-180 kraadi juurde podisema, kuni kõik on mõnusalt pehmeks ja aromaatseks potiroaks saanud.

Serveeri riisi ja tummise türgi/kreeka jogurtiga, võid tilgakese sidrunimahlaga veel elavdada kah. Mõnusalt vürtsikas ja soojendav teise-päeva-roog missugune!