
Hohohoo, advent pole sugugi enam mägede taga ja mis siin pikalt, käärime aga käised ja asume tainast segama:) See kiire ja lihtne küpsetis peaks maiasmokkasid küll rõõmustama, olgu siis paps või laps – siin juba šokolaadiga koonerdatud pole!

Pehme šokolaadipiparkook
u 15 tk
Taigen:
250 gr pehmet võid ( jäta sellest veidi šokolaadi sulatamiseks)
250 gr suhkrut
tibake soola
5 muna
250 gr jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 ml Mo Saaremaa šokolaadipiima
100 gr tumedat šokolaadi
100 gr purustatud mandleid
1 pk Santa Maria piparkoogimaitseainet
Maitsestamiseks apelsinisukaadi
Vahele hapukat mustsõstramoosi
Kate: šokolaadivaap (sulata 150 gr tumedat šokolaadi ja veidi võid)
- Valmista taigen: mikserda omavahel pehme või ja suhkur, lisa ükshaaval munad, seejärel šokolaadipiim ja siis sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa taignasegule purustatud mandlid, piparkoogimaitseaine ja sulatatud tume šokolaad, sega kõik korralikult läbi.
- Vala taigen küllaltki paksu korrana ahjuplaadile ja küpseta 180C juures u 45 min, kuni kook on korralikult läbi küpsenud.
- Lase jahtuda ja lõika põhi kaheks võrdseks osaks, määri vahele hapukat mustsõstramoosi ja aseta koogipooled üksteise peale.
- Valmista šokolaadivaap ja kata kook sellega. Soovi korral võid lisada veel erinevaid glasuure ja kaunistusi. Lase korralikult ära taheneda ja serveeri, soovi korral võid juurde pakkuda vahukoort või vaniljejäätist.