
Kui kõik Agu Sihvka kombel ausalt kirja panna, tunnistan üles, et kõik algas paarist üleküpsenud banaanist. Läksid teised täpiliseks ja pidasin juba koogiplaani, aga et olen viimasel ajal võtnud nõuks vähendada suhkru ja jahu osalust toitumises, siis jäi see soiku.
Kuni tuli päästev idee – kui teeks õige tervislikumat küpsist! Mõeldud ja kõigest 5 minutiga taigen tehtud, sest need küpsised ei nõua tõesti suurt tööd ega vaeva. Nendega saab kindlasti hakkama ka suurem laps, kes koolist koju tulles miskit magusat ampsata tahab.

Banaani-kaerahelbeküpsised
u 20 tükki
Tarvis läheb:
2 suurt üleküpsenud banaani
2 spl karamellimaitselist kondenspiima
200 gr kaerahelbeid
Sulatatud šokolaadi (soovi korral)
Valmistamine: koori banaanid ja purusta kahvliga, sega juurde kondenspiim (mu sõbranna on asendanud selle nt magusa maapähklikreemiga, võid katsetada) ja kaerahelbed. Vormi väikesed õhukesed pätsid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180C eelsoojendatud ahjus u 20 min või kuni küpsised on ilusad kuldpruunid ja tahenenud. Jahuta korralikult maha ja kui soovid, võid otsapidi sulatatud šokolaadi sisse kasta. Naudi tassikese kakao või taimetee kõrvale:)