Vahvat jooki: teistmoodi mündilimps

Päris ausalt, eks ole seda siirupit juba tehtud ka üksjagu. Aga et münt vohab endiselt aias nagu miska, siis tuli midagi taas välja mõelda. Ja miks mitte põldmarjade või pamplitega – seda jooki võib igatahes katsetada nii ühe kui teisega!

Ja muide, kuigi pampel ja põldmari näevad välja nagu “Veel üks Lotte” kaksikud, on nad siiski erinevad: Pampel ehk aedmurakas (Rubus fruticosus coll.) on roosõieliste sugukonna muraka (Rubus) perekonna pärismuraka (Rubus, endise nimega Eubatus) alamperekonna kultuurliik, põldmurakas ehk põldmari (Rubus caesius) on roosõieliste sugukonda muraka perekonda kuuluv liik, mis sirgub metsaservas. Aga ma usun, et väga maitsev võiks saada joogipõhi ka vaarikatega.

Aga niisiis, daamid ja härrad, siin, teie ees, põnev mündilimps!

Mündilimonaad pampli või põldmarjadega

Tarvis läheb:

  • 200 grammi põldmarju või pampleid
  • Suur peotäis mündilehti
  • 4-5 sl agaavisiirupit
  • 350 ml vett
  • mineraalvett

Valmistamine:

Pese ja puhasta marjad ja tõsta mündilehtedega koos potti, lisa vesi ja agaavisiirup. Keeda 15-20 minutit, kurna hoolikalt ja vala pudelisse/purki. Lase vähemalt 1 tund külmkapis seista, vala joogipõhi klaasi ja lahjenda jaheda mineraalveega. Täiskasvanud võivad segamist katsetada ka vahuveini või väikese mulliga hapukama valge veiniga – nii valmib päikeselise pärastlõuna pikk jook. Mõnusat lonksamist!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s