Vanaema mustikapirukas

Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis mustikad pole mu lemmikmarjad. Maasikad, vaarikad, mustsõstrad, punased sõstrad ja alles siis tulevad mustikad (vist). Jaa, ma tean, et mustikad on hullumoodi kasulikud – hoiavad korras vererõhu ja südame, ainevahetusest kõnelemata, võitlevad vananemise ja lühinägelikkusega ja mis kõik veel – aga no vaat, pole päris minu teema.

Ja siis on üks mustikapirukas, mida ma armastan – sõbranna vanaema tehtud, õhukese krõmpsu põhjaga ja niisugune ohtralt mõnus mustikane, parim hapukate metsmustikatega.

20200805_230800

Vanaema mustikapirukas

Taigen

200 gr teralist tummist talukohupiima

100 gr külma võid

250 gr jahu

1 spl suhkrut

Näpuotsatäis soola

Täidis

750 gr metsmustikaid

2 muna

150 gr suhkrut

2 spl (kuhjaga) jahu

150 gr hapukoort

Näpuotsatäis kaneeli

Valmistamine: Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Sõtku kohupiim, või, jahu, suhkur ja sool taignaks. Rulli õhukeseks ja tõsta võiga määritud koogivormi nii, et ääred oleksid kõrgemal ja põhi õhuke. Võid põhja soovi korral eelküpsetada kuni 15 min 180 kraadi juures.

Puhasta mustikad ja vala põhjale. Klopi või mikserda munad suhkruga õhuliseks vahuks, sõelu sisse jahu, lisa hapukoor ja kaneel, sega korralikult ja vala täidis marjadele. Küpseta vähemalt 50 min 180 kraadi juures, kuni põhi ja küljed on kenasti kuldsed. lase jahtuda ja serveeri vahukoore või vaniljejäätisega. Magusat mustikaaega!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s