
Ma ei tea, kuidas teistel, aga meil kipub ikkagi toitu üle jääma. Näiteks riisi – ükskõik, kas keedame seda ise mõne roa tarvis või ka siis, kui vahelduseks mõnest Aasia restoranist toitu tellime – üks kotike-kausike (u 300-400 gr) keedetud basmati riisiga jääb ikka üle.
Aga nagu mu vanaema juba märkis, siis hoolikas perenaine naljalt midagi ära ei viska:) Just teise-päeva-riisist on saanud mu absoluutne lemmik! Ma nimelt heameelega telliks hiinakas ainult seda mõnusat praetud riisi muna ja köögiviljadega, eriline nende soustide sõber ma pole. Aga seda praetud riisi kühveldaks või lusikaga!
Ja kui lihtne seda veel tegelikult teha on, eriti praegu, kus hulk maitsvaid värskeid juurikaid otse peenrast saadaval:) Odav ka. Minu retsept on siin, aga igaüks võib seda kohandada oma maitsele.
Praetud riis värskete köögiviljadega
4le keskmise isuga sööjale
Tarvis läheb:
Peotäis rohelist sibulat
Kausike (300-400 gr) keedetud ja jahutatud riisi
2 muna
Kimp värskeid porgandeid
1 väike paprika
Veidike vett või kanapuljongit
Maitsestamiseks tšillimoosi ja sojakastet, vajadusel soola
Praadimiseks õli
Valmistamine: riivi porgandid hästi peeneks, tükelda pisikesteks tükkideks paprika. Vala õli soojale pannile, lisa tükeldatud rohelised sibulad, kuumuta neid õlis minut-kaks, siis lisa riis. Võid maitsestamiseks lisada supilusikatäie tšillimoosi ja sojakastet ning selle riisiga ära segada. Tee pannile ruumi ja löö sinna kaks muna – kui need hakkavad vaikselt valmima, sega riisiga, vajadusel võid soola lisada. Kui tunned, et roog muutub kuivaks, võid pannile lisada väikese sortsu vett või kanapuljongit ja kuumust vähendada, et kõrbema ei läheks,. Lisa juurikad, sega riisiga ja lase veidi küpseda ning hüva roog ongi valmis! Sobib lisandiks, aga ka täitsa omaette toidukorraks.