
See on üks neist “kokkuhoidliku perenaise köögis ei lähe midagi raisku” magustoitudest:) Tänasele Tartu rahu 100.aastapäevale pühendatult mõistagi musta leivaga – siinkohal eriline tänu Saaremaa sõbrannale Reedale, kes tõi eile pätsi värsket Muhu leiba!
Mul on kodus enamasti ikka röstitud vürtsikaid pähkleid ja mandleid – jahvatasin needki köögikombaini abiga ära ja lisasin krõmpsuvale magustoidule.
Vürtsikas pidupäevamagustoit riivleiva ja mandlitega
Tarvis läheb:
4 kääru Muhu leiba või muud magusamat vormileiba
1 spl suhkrut
Törts piparkoogimaitseainet
Röstimiseks võid
Peotäis vürtsikaid röstitud mandleid
200 ml vahukoort
1 spl tuhksuhkrut
1 spl kakaod Meie Mark
Pakk vanillikohupiima (see vanakooli neljakandiline)
2 kuhjaga spl 20% hapukoort
Värskeid või külmutatud marju
Valmistamine:
Purusta mandlud ja tõsta kõrvale. Pisra leivatükid paariks minutiks rösterisse, lase jahtuda, purusta köögikombainis. Rösti leivapuru pannil kergelt või ja piparkoogimaitseainega, lase jahtuda. Tõsta kaussi ja sega mandlipuruga.
Vahusta vahukoor, sega hulka kakao, kohupiim ja hapukoor, vahusta korra veel kreemjaks. Võta peotäis külmutatud marju ja lao magustoit kihiti pokaalidesse: purukiht, marjad, kreem. Kaunista puru ja marjadega.
Head vaba Eesti aastapäeva!