
Ma ei tea, kuidas teiega on, aga mina olen enda meelest alati preemiat väärt:)) No näiteks olen ma selle nädala vastu pidanud:) Aga tegelikult pole vaja enda premeerimiseks põhjust otsidagi.
Mult on palju küsitud, kas ma kokkan pere pärast. Kes mind tunnevad, teavad, et ma elasin pikalt üksi ja mulle meeldis ka siis kohutavalt hästi süüa. Mis tähendab, et polnud harvad mitmekäigulised õhtusöögid iseendale, hommikused pannkoogid ja suussulavad magustoidud. Üksiolemine ei tohiks tähendada kurvalt pappkarbist maitsetu lobi nosimist, vaid ikka pidu sinus eneses:) Aga mõistagi on suurepärane jagada mõnusaid toiduelamusi inimestega, keda armastad! Siin siis üks lihtne võimalus õhtusöögi lõpetuseks või siis lihtsalt hetkeks, kui elu pole su arvates piisavalt magus:)
Marjad kergelt švipsis šokolaadikreemi ja beseekõbinatega
(umbes 6 portsjonit)
Tarvis läheb:
Oma lemmikmarju (maasikad, vaarikad vms)
100 ml vahuveini
5 muna
1 kuhjaga spl suhkrut
80 ml vahukoort
150 gr sulatamiseks mõeldud piimašokolaadi
hästi väike noaotsatäis soola
purustatud beseed pealeraputamiseks
Mina tegin nii:
Kuumuta vahukoor ja piimašokolaad kreemjaks,tõsta kõrvale. Vahusta metallkausis munad suhkru ja soolaga keskmiselt tugevaks heledaks vahuks. Lisa vahuvein (mis üle jääb, lase hea maitsta, kusagil on kell kindlasti juba 5 läbi!), tõsta segu metallkausiga veevannile (näiteks soojenda vesi kastrulis ja tõsta kauss sinna peale) ja asu vispeldama, kuni segu pakseneb. Ole tähelepanelik, hoia vett keskmisel kuumusel, muidu saab munadest munapuder ja see ei lähe mitte:) Kui kreem on paksenenud, lisa šokolaad ja sega korralikult. Tõsta kõrvale.
Puhasta ja lõigu marjad, aseta serveerimisnõudesse, vala peale šokolaadikreem ja kaunista beseepuruga.