
See kook on üsnagi šokohooliku unistus – ohtralt šokolaadi ja muud head, näiteks vahukoort ja küpsist:) Magus ja rikkalik, sobib hästi nautimiseks tassikese espresso või hea teega – näiteks siis, kui daamid külla tulevad.
Õigupoolest polnud ma küpsisekooki teinud pärast “Laste kokaraamatu” east väljakasvamist. Ent kuna tiramisu (mida valmistatakse ju “keelekese” küpsistega) mulle maitseb, ei näinud põhjust, miks mitte sättida kokku üks lihtne ja maitsev küpsisekook, mis samas “Laste kokaraamatu” illustratsioonina ei mõjuks.
Šokolaadine küpsisekook
Kasutasin väikest vormi, st 23-24cm
3 pakki Kalevi klassikalisi vaniljeküpsiseid
1 torus kohupiimapasta banaaniga
400 ml vahukoort
1spl mõrkjat kakaod, nt “Meie mark”
175 gr hapukoort
väike pakk (9gr) želatiini
U 1 spl tuhksuhkrut (kogus vali maitse järgi)
Tumedat piimašokolaadi, võid ja vahukoort šokolaadivaaba tegemiseks
Kaunistamiseks marju
Valmistamine:
Vahusta vahukoor tuhksuhkruga, lisa kohupiimapasta, kakao ja hapukoor. Maitse – kui tundub, et pole piisavalt magus, lisa tunde järgi tuhksuhkrut. Sulata želatiin ja vala kreemi hulka.
Võta kõrge äärega ümar vorm ja äärista see püstiste küpsistega. Seejärel vala vormi kreem ja asu ringiratast küpsiseid püstipidi sisse pikkima – kõigepealt üks ring, siis teine, siis kolmas, kuni jõuad keskele kokku. Tõsta paariks tunniks külmkappi tahenema.
Valmista šokolaadivaap – mina sulatasin kokku spetsiaalselt sulatamiseks/küpsetamiseks mõeldud Belgia piimašokolaadi, lisasin võid ja törtsu vahukoort, et oleks kergem seda koogile niristada:) Vala šokolaad koogile, kaunista marjadega ja hoia üleöö külmkapis. Külaliste tulekul tõsta välja ning asu nautima.