See roog teeb rooskapsa suupäraseks ka köögiviljapõlgurile

Mitte kogu meie pere ei koosne köögiviljafännidest nagu siinkirjutaja – nimesid nimetamata leidub meie seas neid, kes heal juhul piirduks sibula ja marineeritud puravikega. Kurk ja tomat veel, aga sealt edasi tuleb teha igapäist veenmistööd nagu 18.sajandi misjonäril Boliivia džunglis. Või siis leiutada midagi nii maitsvat, et ka veendunud köögiviljapõlgur ei saa teha muud, kui pöidla tunnustavalt püsti visata (mitte segi ajada susside püstiviskamisega:)

Brüsseli kapsas ehk rooskapsas, need väikesed vahvad rohelised nunnukapsanupsud, pole aga paraku ka mu enda eriline lemmik. Võibolla sellepärast, et Saksamaal, kus ma mõne aja oma elust elasin, neid süüakse, aga valmistada eriti ei osata ja ainuüksi vee ning soolaga keedetuna ei maitse ikka üksi köögivili.

Samas on need välimuse poolest mulle alati meeldinud, tegemist on ka eriti kasulike, mineraalide ja vitamiinirohkete viljadega ja kuna värskena turuletilt nad mu pilku püüdsid ja Siidrimõisa müügilaua juures ootas üks mõnus läbikasvanud suitsulihatükk, otsustasin proovida uut salatit. Lisandiks veel ka vürtsidega röstitud pekanipähklid ning Blu di Capra ehk sinihallitus-kitsejuust – olgu ette öeldud, et köögiviljapõlgur sõi suurima heameelega ja avaldas arvamust, et sel moel kapsas on täitsa hää!

20191122_153217

Riivitud ja küüslauguga kergelt röstitud rooskapsa salat krõmpsu suitsuliha, vürtsikate pähklite ja sinihallitus- kitsejuustuga

Tarvis läheb:

200-300 gr värskeid rooskapsaid

Suurem peotäis läbikasvanud suitsuliha kuubikuid

1 suurem küüslauguküüs

Peotäis sinihallitus-kitsejuustu või mõne muu vürtsika juustu kuubikuid

Poole sidruni mahl

Valmistamine:

Eemalda kapsastelt tugevam varreosa ja kahjustada saanud lehed. Peenesta kapsad köögikombaini abil (mina kasutan slicer lõiketera). Rösti suitsulihakuubikud pannil kõbedaks, lisa pressitud küüslauk. Seejärel vala pannile kapsaribad, rösti segades veidi. Vala kaussi, lisa juustukuubikud ja maitsesta värske sidrunimahlaga. Soovi korral võid lisada ka röstitud pähkleid – mina lisasin vürtsidega röstitud ja seejärel peenestatud pekanipähkleid. Head mekkimist!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s