Arbuusi- ja maasikahooaja salatiamps

Päike mõnusalt soe ja arbuusi- ja maasikahooaeg võtab tuure üles – miks mitte katsetada üht mõnusat, teistmoodi ampsu!

Kohe, kui päike valget aega sammhaaval pikemaks venitab, ma elavnen. Päike, see tähendab suvi, see tähendab marjad, mis on mu absoluutsed lemmikud. Pluss arbuus, mis tänavu suve hakul kipub olema tõeliselt mahlane, magus ja suussulav mitte nagu see varasemalt Eesti kaubandusvõrgus laiutanud roosa ja kidur tema kaugelt sugulane, kes paistis olevat bussireisiga Kreekast saabunud, olles sihtkohta jõudes igasuguse apetiitse välimuse ja maitse minetanud. Nii et arbuusid ja maasikad rokivad.

Aga kaua sa ikka neid niisama vohmid, eks:) Niisiis valmistasin õhtueineks mõnusa kiire salati, kus sees kõike head:)

Arbuusi-maasikasalat gorgonzola juustuga

IMG_1872

Gorgonzola on Itaalia päritolu soolane ja tugeva maitsega sinihallitusjuust. Kes sinihallitusjuustu fänn pole, võib katsetada valgehallitusjuustu või fetaga.

Arbuusi- ja maasikalõike

4 väikest magusat kirsstomatit

Koduaia ürte (mul münt, basiilik ja aniisimaitseline prantsuse estragon)

Vinegrett

Puhasta arbuus seemnetest, lõigu tükkideks või uurista melonikulbiga kuulideks, kalla ära üleliigne vedelik, aseta taldrikule. Lõika küpsed mahlased maasikad väikesteks suupärasteks tükkideks, aseta taldrikule, toimi samuti kirsstomatitega. Haki ürdid. Valmista vinegrett (maitse järgi: mina panin supilusikatäis laimimahla, maitse järgi balsamicot, mõned tilgad kvaliteetset neitsioliivõli, mett, soovi korral väike törts sojakastet. Ära vinegreti hulgaga üle pinguta, sest arbuus ja maasikas on juba niigi vesised), tilguta seda arbuusi-maasika-tomatilõikudele. Murenda/tükelda gorgonzola, puista salat üle hakitud ürtidega ja naudi näiteks röstsaiaga.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s