Gripihooajaks: 15 minutiga terav kanasupp, mis tapab pisikud

“Ma ei tunne ennast hästi,” teatas nohuse häälega kallim, kui talle koduteelt helistasin. Oli selge, et tänavaid mööda tuterdav murumuna peab kiirust lisama: vajatakse köögikiirabi!

Mul on üks selline ülikiire ja lihtne supiretsept, mis peaks pisikutele tuule alla tegema. Sest teatavasti gripp ei helista, et: “Õu kuule, kas kana ostsid ära vä, ma hakkan vist tulema” vaid tabab sind alati ootamatult. See supp saab aga valmis veerandtunniga ja sisaldab ohtralt kasulikke asju (ja juba vanad kreeklased teadsid, et õige toit on võimas ravum):

Küüslauk:  teatavasti üks maailma populaarseimaid ravimtaimi. Päris võimas antibiootikum,  enesetunde parandaja, südame tugevdaja, vererõhu korrastaja ja soolestiku parandaja, immuunsüsteemi tugevdaja ja mida kõike veel!

Tšilli: erinevad tšillipiprad sisaldavad C- ja E-vitamiini, samuti A-provitamiine ja B-vitamiini. Suure karotenoidide sisalduse tõttu on tšilli antioksüdant. Tšillis leidub kapsaitsiini, mille mõju ergastab pindmist vereringet ja kiirendab ainevahetust.

Ingver: see vana ja hea ravimtaim ilmselt tutvustamist ei vaja, sest kõik teavad, et ingveril on märkimisväärse põletikuvastane toime.

Paprika: sisaldab hulka antioksüdante ja kasulikke vitamiine (nt B6) ja mineraale.

Porgand: samuti organismi tugevdaja, suurendab ka vastupanuvõimet nakkushaigustele.

supike

Terav kanasupp

3-4 toekat küüslauguküünt

2 teravat tšillikauna

korralik jupp ingverit

1 keskmiselt toekas porgand

350-400 grammine pakk maitsestamata kanafileed

kanapuljongit (soovitavalt ise keedetud)

1 keskmine paprika

5 keskmist kartulit (mitte väga suurt)

peterselli ja sojakastet ning soola maitsestamiseks

Riivi porgad, peenesta tšillikaunad, riivi ingver ja purusta küüslauk ning lõika paprika väikesteks tükkideks. Lõika kartulid samuti väikesteks suupärasteks supikuubikuteks, pane need koos puljonksiga potti podisema (mina kasutan supiteoks KitchenAid multikeetjat). Lisa mõne aja pärast riivitud porgand, ingver ja küüslauk ning paprikaseibid. Lõika kanafilee pisikesteks kuubikuteks, lase koos tšilli ja mõne tilga sojakastmega pannilt läbi ja kui kartulid enamvähem pehmed, lisa tšilli-kanasegu. 15 minutit ja võid tõbistele roa ette kanda. Ise muidu lonksa kah mehiselt supikest, las pisikud näevad, et siin majas neil kohta pole!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s