
Oh, kuidas Bauernfrühstück mõnel hommikul isutab! Praekartul peekoni ja praemunaga, nomnom!
Just tegin ja mõtlesin lisada mõned Remondihullu kodused praekartulinipid:
1. Kui teed praekartuleid toorest kartulist, tuleks kartulid lõigata võimalikult õhukesteks liistudeks või veel parem, väikesteks kuubikuteks. Ma olen kartuliliistakud vahel ka veidi märjaks teinud, et tärklis välja imbuks, üleliigse vedeliku ära valanud ja köögipaberiga korralikult enne praadimist ära kuivatanud.
2. Sul peab olema hea praekartulipann. Mina teen praekartuleid keraamilisel pannil, aga kindlasti saavad need ülimaitsvad ka tõelisel malmpannil (nagu vanaema tegi). Aga – pann ei tohi olla liiga väike ja kartulite kogus seal peal liiga suur, muidu jäävad kartulid mitte mõnusalt krõmpsud, vaid sellised plödised.
3. Vanaema teadis, et kõige maitsvamad praekartulid saavad searasvaga. Mina olen oliivõli kasuks otsustanud, aga õliga EI TOHi üle pingutada – ega sa praekartuleid ei friti!
4. Praekartulitele tuleb anda aega – kõigepealt ühelt küljelt kergelt pruuniks, alles siis hakkan pannil segama. Las nad alguses natuke olla!
5. Mina pruunistan sibula ja peekoni enne korralikult krõbedaks ning tõstan kõrvale ja lisan pärast kartulitele. Muidu kõrbeb sibul liiast:)
Bauernfrühstück Remondihullu moodi valmib nii: pruunista sibul ja peekon mõnusalt krõmpsuks, tõsta kõrvale. Prae kartulid kuldseks, kui kartulid on juba mõnusalt pruunid, löö peale ja prae muna, siis lisa kõigele peekon ja sibul. Juurde ampsa rohelist sibulat ja värsket kurki:)