
Hea salati võib mu laualt leida iga ilmaga. Jagan kahe oma lemmiksalati retsepte teiega ka:)
Metsikult kaunis ja maitsev salatieine
Tarvis läheb: salatit (beebispinat, frillice , rooma salat vms), väikeseid mahlaseid kirsstomateid, porgandit, šampinjone, paprikat (võid lisada veel oma maitse järgi näiteks suhkruherneid vms). Peale maitse järgi juustu (feta, kitsejuust, riivjuust vms). Maitsestamiseks soola ja pipart.
Vinegretiks: mangoäädikat (müüb Juustukuningad), värskeltpressitud sidrunimahla, sorts värsket apelsinimahla, kvaliteetset neitsioliivõli, lusikaotsaga mett ja sinepit.
Pese ja lõigu salat, sega kokku vinegrett. Raputa korralikult läbi (soovitavalt purgis) ja vala salatile. Rasvavabal pannil hauta seened ja paprika, lisa salatile. Riivi porgand ja juust, raputa salatile. Lõigu kirsstomatid ja lisa salatisse. Sega korralikult läbi ja serveeri.
Hea lisand kalale, kanale, steigile vms. Või siis niisama nosimiseks:)
Kiire elu kanasalat
See salat sobib ennekõike neile inimestele, kel on kogu aeg kiire!
2-4le
300-500 gr maitsestamata kanafileed
Pool väikest sibulat ja 1 küüslauguküüs kana maitsestamiseks
150 gr täistera pärlkuskussi (aga võib asendada tavalise kuskussi, quinoa, tatraga)
kolm väikest värsket kurki, kooritud
peotäis hapukaid kirsstomateid
peotäis münti, tilli ja peterselli
Poole granaatõuna seemned
Salatikastmeks: 1,5-2 spl kvaliteetset extra virgin oliivõli, vaarikaäädikat (võib asendada ka veiniäädikaga), veidi vedelat mett.
Soola, pipart
Pool sidrunit maitsestamiseks
Keeda vähese veega või soovi korral kanapuljoniga pehmeks pärlkuskuss (selleks kulub umbes 15 min). Lase jahtuda.
Prae oliivõlis klaasjaks sibul ja küüslauk ning lisa väikesteks tükkideks lõigutud kana. Pruunista, lisa veidi vett ja hauta pehmeks. Tõsta kõrvale.
Haki kurk ja kirsstomatid väikesteks tükkideks, haki ürdid ja lisa need kurgile-tomatile. Lisa kuskuss ja puista peale granaatõunaseemned.
Salatikastmeks sega kokku oliivõli, vaarikaäädikas ja mesi, raputa nt purgis segamini. Vala salatile. Lisa kanatükid ja sega salatit ettevaatlikult. Piserda peale poole sidruni mahl, soovi korral võid täiendamalt soola-pipart lisada.
Salat võib seista ka karbiga külmkapis – seda on hea kaasa võtta, olgu siis tööle või mere äärde päikeseloojangupiknikule:)
Tahtsin lisada kommentaari pojengidele aga seal pole seda võimalust.
Kui olete nüüd pidev tartlane, leidke enda jaoks Botaanikaaed. Kõik teised ajad on seal ka toredad aga mina armusin juuni keskel kui õitseb pojenginurk. Seal võib käia 2-3 nädalat järjest – alustavad varasemad ja jätkavad hiljem õitsvad pojengid, üks kaunim kui teine ja eelmine kolmas.
Veetsin terve külma päeva teie sooja blogi lugedes. Edu.
Liivi
MeeldibLiked by 1 person
Aitäh armas Liivi!
MeeldibMeeldib