
Remondihull otsustas survegruppide nõudmistele järele anda ja avalikustada oma firmatordi retsepti.
Üldiselt on nii, et kuna meie peres on ainult üks magusasõber, ja seegi peaks suhtuma magusasse kriitiliselt (sekund suus, igaviku pepul), nii et eriti tihti küpsetamist ette ei tule. Aga küpsetamist Remondihull fännab, igatahes!
Aastatega on välja kujunenud Remondihullu firmatort – üks tõeliselt suur ja rikkalik tort, mis valmib kolm korda aastas: jõulude ajal pere kokkutulekuks, ämma sünnipäevaks ning mõistagi ka abikaasa sünnipäevaks (sünnipäevalaps ise magusat ei söö, küll aga rõõmustab tort alati teisi sünnipäevalisi).

Remondihullu firmatort ehk punane sametkook mustsõstra-vaarikasegu ja vahukoore-mascarponekreemiga
Selle koogi struktuuri annab punane sametkook. Valmistan seda juba aastaid selle Dansukkeri retsepti järgi ja õnnestub alati. NB – punaseks värviks soovitan eelistada looduslikku toiduvärvi. Punase sametkoogi trump on tema mahlasus ja pehmus – erinevalt tavalisest biskviidist, mis ei pruugi alati tiptop õnnestuda.
Et minu kook peab saama suur ja kõrge (vähemalt 2,5 kg), küpsetan mitu põhja. Viimasel ajal olen katsetanud eri suuruses vormidega.
Vahekihid katan rikkalikult purustatud mustsõstarde-vaarikate seguga koduaiast. Et kook ise ja kreem on küllatki magusad, võiks see kiht pigem hapukas jääda.
Ka siia lisan vahukoore-mascarponekreemi. Selleks vahustan 35% vahukoore tuhksuhkruga kergeks vahuks, lisan looduslikku vaniljet ja midagi muud maitseks kui tuju tuleb – nt paar tilka espressot või magusat marsala veini või kodus valmistatud vaniljekastet. Siis vahustan sekka mascarpone – kindlasti tuhksuhkruga, sest nii jääb vaht mõnusalt siidine ja tükkideta. Mulle isiklikult meeldib, kui kreem on pigem vahukoorene kui toorjuustune, aga see on pigem maitseasi.
Tõstan tordikihid üksteise otsa, kõige pealmiseks kihiks ja ka külgedele tuleks lisada rikkalikult vahukoore-mascarponekreemi, mida kaunistada siis sellega, mis parajasti kätte juhtub – marjad, šokolaadi- või mandlilaastud jms. Ja valmis ongi tort, mille üle rõõmustaks iga juhuslikult läbi astunud Karlsson!:)
Ah jaa, serveerimine peab muidugi ka olema elegantne:) Minu abimeheks on see kaunis koogialus, 10 EUR, kauplusest Pier:)