MAAILMA PARIM PITSA, MILLE TEGEMISEGA IGAÜKS HAKKAMA SAAB/WORLD’S BEST AND EASIEST-TO-MAKE PIZZA

Viimased 20 aastat õpin ma kokkama. Kogu aeg, iga päev saan teada/katsetan midagi uut. Aga pitsat ei  osanud ma teha. Kuni paar nädalat tagasi sain retsepti, mis muutis meie senist (söögi)elu.

2201-2017-044015318009236030
Salaamipitsa – mu mehe absoluutne lemmik!
Probleem oli selles, et senini polnud ma leidnud ühtki tõelielt töötavat ja kerget pitsataigna retsepti. Muist jäid kõvaks, muist maitsetuks. Kuni New York Times, mille püsilugeja ma olen, avaldas Brooklynis asuva Robertas Pizza retsepti. Vaata videot ja ingliskeelset originaalretsepti siit.

MAAILMA PARIM, KIIREIM JA KERGEIM PITSATAIGEN (according to me)

Kõigepealt võtsin kokku vajalikud ained: 153 grammi 00 flour /ekstra pitsajahu, müüakse nt Maksimarketis, 153 grammi tavalist nisujahu,  8 grammi meresoola,  2-4 grammi kuivpärmi, 10 grammi või sutsuke rohkem (umbes teelusikatäie) oliivõli (mina kasutan küpsetamiseks mõeldud korralikku oliivjääkõli)

 Ühes kausis segasin jahu soolaga, teises 200 grammi käesooja kraanivett pärmiga ja valasin juurde oliivõli. Siis segasin kõik kokku ja sõtkusin. taigen võib kerkida 3-4 tundi toas/köögis või 8-24 tundi külmkapis – olen kasutanud mõlemat, aga mugavam on see külmkapivariant:)
Enne ahjupanemist rullisin taignarulliga jahusel alusel õhukeseks, tõstsin ahjuplaadile küpsetuspaberile ning panin katte peale  – katteks võid panna, mida ise tahad. Et mu abikaasa lemmik on salaamipitsa, siis meie katsime pitsataigna tomatikastmega (võid teha kõige lihtsama ükskõik millise tavalise tomatikastme retsepti järgi), salaami, mozzarella juustu ja basiilikuga. Küpsetasime 15 minutit kõige kõrgemal kuumusel, milleks meie ahju puhul on 250 C. Kindlasti saab aga veelgi maitsvam, kui küpsetada pitsakivil tõelises pitsaahjus.
Mis on siis selle pitsa saladus? ma usun, et see 00-pitsajahu. Taigen oli hästi vormitav ja kerkis kenasti. Lihtne, kiire, maitsev. Ah jaa, osa taignast pistsin sügavkülma. Pärast ülessulatamist oli samahea kui tol päeval, kui valmis sai tehtud. Nii et kannatab sügavkülmutamist ka!
Muidugi ei pretendeeri ma siinkohal absoluutsele tõele – kui Sul, hea lugeja, on juba oma geniaalne pitsaretsept, kasuta seda rahumeeli edasi:) Siinkirjutatu oli mõeldud neile, kelle kodu on täis pitsahoolikuid, kuid kes pole siiani töötavat ja maitsvat pitsataigna retsepti leidnud. Kes ära proovib, võib oma kogemused kommentaaridesse kirja ka panna:))) Head isu!

5 Comments

  1. Aitäh retsepti eest. Meie pere kinnitas täna hommikul ühest suust, et pizza tuli parem, kui Steffanis 😉
    Valmistamine tõesti imelihtne ja eriti mugav on just külmiku variant. Õhtul taigen valmis ja järgmisel päeval küpsetama.

    Liked by 1 person

  2. Tere. Olen ka suur pizza sõber. Aastaid katsetasin pizzat teha igasugustes ahjudes. Ääre pealt oleks ise ahju voolima hakanud aga siis leidsin sellise ahju. Nüüd tulemus ikka hoopis teine. 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s