
Kuigi suvekuumus laseb end oodata, tuleb rõõmu tunda aina rohelisemaks muutuvast toidulauast. Rõduaias rohetab rukola ja ürdiaed ammutab vihmavalingutest jõudu. Ja kohalikku sparglit saab niisamuti! Aeg kokku segada üks maitsev salat:)

Suvesalat värske kartuli ja spargliga
Tarvis läheb:
8-10 värsket väikest kartulit
Kimp värsket rohelist sparglit
2 keskmist värsket, mitte liiga pehmet tomatit
Kogukas peotäis rukolat
Ürte maitse järgi (murulauk, petersell, tüümian, basiilik jt)
Maitsestamiseks soola ja pipart
Salati vingretiks: heledat palsamiäädikat, extra virgin oliivõli, veidike mett, törts sinepit, värsket pressitud laimimahla ja törts sojakastet (soovi korral)
Valmistamine: keeda kartulid poolpehmeks, poolita ja prae kergelt oliivõlis/kuumaõhufritüüris krõbedaks. Võid ära kasutada ka eelmise päeva lõunaks tehtud kartulid ja need pannilt läbi lasta.
Pese rukola ja tomat, lõika suupärasteks tükkideks, säti vaagnale, maitsesta soola ja pipraga. Blanšeeri spargel – see tähendab, et “ehmata” seda keevas vees paar minutit, kuid et spargel jääks ikkagi mõnusalt krõmps, seejärel tükelda ja sega salatisse. Sega kokku vinegrett näiteks väikeses purgikeses, raputa korralikult ja nirista salatile, aga ära selle kogusega üle pinguta – sega salatimaterjal sellega korralikult läbi, aga ära ujuta üle!
Seejärel lisa krõbedad kartulipoolikud ja ürdid, sega salat läbi, maitsesta soovi korral veel meresoolaga ja hakka sööma:) Sobib hästi grilliroogade kõrvaseks, kuid miks mitte ka niisama söömiseks:)