Segame suvejooki: sidrunimekiga mündisiirup

Palun!” asetas Remondihullu abikaas korraliku saunaviha mõõtu kimbu piparmünti köögilauale. Münt vohab me aias nii, et niida või vikatiga, aga ma polnud siiani väga välja mõelnud, mis tast teha.
Egas midagi, kraasisin tüvedelt koguka pihutäie lehti ja mõned kõhnemad oksad, valasin peale 500 ml vett ja panin umbes 15 minutiks aeglasel tulel podisema. Seejärel kurnasin kuldkollase vedeliku ära, lisasin u 500 gr suhkrut, poole sidruni lõigud ning igaks juhuks veel mõned mündilehed, mis varasemalt silma alt olid ära saanud. Keetsin u 15-20 minutit, kurnasin veel korra ja ohsamumeie, milline ülimõnus joogipõhi! Mitte selline paks ja veniv, vaid kerge ja väga maitsev.

20200629_163132

Saab vormistada näiteks kodulimonaadiks Vichy sidrunimaitselise mineraalvee ja purustatud jääga ja minuarust maitseb natuke nagu see kunagine vurtsuvesi, mida 3kopikalisest automaadist sai, aga vanemad eriti osta ei lubanud, kuna automaadis oli vaid 1 klaas, millest jõi terve linn (tervitan selle meenutusega terviseameti töökat kollektiivi:))

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s