PILDID JA VIDEO: uus tore hobi – kudumine varrasteta

Heihoo, kuigi õues on päikene, aga igal pool möllab kuri viirus, siis on suur osa inimesi sunnitud tubasemale olemisele. Ma ise küll pean ameti tõttu püsima eesliinil, aga üks uus hobi, mille hiljuti avastasin, on küll sihandne, et võiks toasolijaid rõõmustada.

Ma pole kunagi eriline kudumise fänn olnud; ilmselt seetõttu, et mul puudub ühelt poolt eriline näpuosavus ja teisalt napib kannatlikkust. Sestap abistas koolis ette nähtud kudumisülesande täitmisel mõnikord mu kadunud vanaema; sel kangel Võrumaa naisel juba jagus nii püsivust kui ka sokimustrimõtteid. Ükskord, kui kooli minevast sokist oli häda ja vaevaga valmis saanud vajalik kand, ülevaatust teostanud vanaema vardad kõrvale heitnud ja uinunud, sõi kass Kiki, olles varasemas elus ilmselgelt olnud koi, sokikanna lihtsalt ära, ise hiljem umbes kolm päeva lõnga oksendades. Aga no milline õpetaja uskunuks, et “kass sõi soki ära”!

No ühesõnaga, kudumine. Ryan Reynolds teeb seda, Demi Lovato teeb seda, mu sõprade hulgas on terve plejaad vaimustunud ja kauni käsitöö tegijaid – no peab ju leiduma mingisugune näputöövõimalus ka mitte väga osavale ega püsivale inimesele! No ja kuna Youtube’is pole millegi leidmine võimatu, siis ma nägin üht äärmiselt änksat tekki, mille oli kudunud keegi paksema lõngaga ja sõrmedel.

Ainult et videost tundus see umbõ keeruline ja esimene katse lõppes umbes nii, nagu ma üritanuks end üleni kassikangasse mähkida. Abikaasa halastas ja päästis mu valla ja ma mõtlesin – ei iial enam! Kuni ühel nädalavahetusel  noodsamad kunagised lõngakerad riiulilt alla sadasid.

Tegin lusti mõttes sõrmedel ühe silmuse, Siis teise veel. Siis sai neist üks kitsas pael. Siis mõtlesin, et kui ümber pööran, silmuse teisest läbi panen, saan ju järgmise rea. Ja noh….nii ta läks! Kolme päevaga sai valmis õuuuuuudselt mõnus täitsa korraliku suurusega päevatudutekk, millega diivanil pikutada.

No kindlasti pole see käsitöömeistrite arvates miski eriline šedööver ja teostus hüplik kah, aga igatahes viis vabu päevi sisustada. Lõnga saab mõnest e-lõngapoest pakiautomaati tellida ja tekk valmib maru kiirelt:) Osavamad võivad ka ümmarguste vaipade jms loomist katsetada. Ja lisaks tubasele kudumisele võib sooja ja päikeselise päevaga kududa ka terrassil või rõdul:)) Hääd nokitsemist!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s