Eksklusiiv: meie kodu salakorrus

Mõtlesin, et kui köögist, elutoast, kodukontorist ja isegi magamistoa saagast olen ma siin blogis korduvalt kirjutanud, siis meie kodu kolmandast ehk salakorrusest pole praktiliselt üldse juttu olnud. Aeg parandada vead ja lubada kõik KTdecohome’i sõbrad piiluma ka nurkadesse, mida ma varem pole näidanud:)

Kui me siia kolisime, oli 0-korrus niisuguses seisus, et ma kukkusin prahihunnikusse pikali – seda sõna otseses, mitte ülekantud tähenduses. Isegi trepiastmed olid igasugust koli, vanu pudeleid ja muud prahti nii täis tassitud, nii et kunagisse saunaruumi (muidu oligi 0-korrusele lausa puuküttega saun ette nähtud) polnud üldse võimalik pääsedagi. Samas tuleb eelmist omanikku siiski kiita, sest suure osa 0-korrusest vedas ta prahist ise tühjaks enne võtmete üleandmist. Ning suure hulga aega ja raha hoidis kokku asjaolu, et vesi ja kanalisatsioon olid sinna juba maja ehitamisel viidud.

Kui meie kodu kaks ülemist korrust on peaasjalikult naise käsutuses (iseäranis köök, mis on organiseeritud ainult naisele mõistetava süsteemi kohaselt ja kus mees “Pane sahtlisse” nõuande peale abitult selles sahtli-riiulisüsteemis orienteeruda üritab), siis esikust viibki trepp alla kolmandale, 0- korrusele ehk mehekoopasse.

Mis oleks üks õige mehekoobas,  kui seal poleks sauna ja eesruumi ja sahvrit, kuhu õlled külma panna? No mõistagi! Lisaks sellele aga ka vann, kuna ülemise korruse väikese vannitoa ehitasime ümber. Ja minu arvates on nii sauna kui vanni juurde tarvis ikkagi eraldi dušinurka, et seal mõnusalt pesta saaks. Lisasime ka radiaatori, et ruum liig niiskeks ei läheks. Ja siis on meil seal veel üks kinni müüritud salakäik….(okok, seal sees üks äraroostetanud vikat)

20191230_122059

Valisime soojad loodustoonid – pruunikama terrakota, helehalli ja hästi heleda virsikutooni. Tugitoolid on puhas taaskasutus: tõime need vana kodu rõdult, võõpasime valgeks ja nüüd on need väga mõnusad istumiskohad. Kui aga seltskond saunas suurem on, võetakse appi tumbad ja isegi trepimademed:)

20191230_122042

Lisaks katlaruumile jagus mehekoopas ruumi ka väiksele jahedale hoiuruumile – talvevarud ja nüüd, pärast mitut aastat, ka väike sügavkülmik! Milline rõõm on ülemisse suurde külmikusse ruumi juurde saada ja samal ajal teada, et sul on koht kus jääd, marju ja maitseürte hoida!

Panipaigaruumid oleme sõbralikult ära jaganud ja mehel on samuti nüüd oma eraldi paigake, kus tööriistu ja muud vajalikku ladustada – ma seda teile ei näita, aga seal, muuseas, valitseb eeskujulik kord, kus igal poldil ja mutril on oma täpne koht! Minu jaoks on hästi oluline, et hoiuruumi saaks astuda ilma, et jalad ära määriks. Sestap ei jõua ära tänada armsat pereliiget, kes kogu alumise korruse, sh hoiu- ja katlaruumi ära plaatis.

Nii me seal siis mõnustame – naudime oma koduspaad ja mees saab mõnikord oma sõpradega rahulikult ilma prouat häirimata jõmistada:)

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s