Lihtne ja kiire õunapirukas kardemoniga

Õunakooke ja – pirukaid on küll ikka niipalju, et anna kannatust, eksole.  Aga kõige mõnusam on minu arvates see õhukese põhjaga, mõnus ja mure õunapirukas, mis valmib kiirelt ja kergesti ning kaob sama kiirelt ka sööjate kõhtudesse. Parim, muuseas, on see pärast külmkapis seismist!

LRM_EXPORT_164489599112875_20190910_235637188 (2)

Lihtne ja kiire õunapirukas kardemoniga

Ahjuplaaditäis

Põhja aluseks on Salme Masso kuulus hapukoorega muretaigna retsept:)

Tainas:

  • 400 grammi jahu
  • 180 grammi hapukoort
  • 1-2 spl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • julgelt kopsakas törts kardemoni
  • 200 grammine pakk võid

Mina segan köögikombainis toasooja (või veidi enamgi) sulanud võiga kõik muud ained selliseks ühtlaseks käega vormitavaks vetruvaks tainaks, lasen umbes pool tundi külmkapis seista, sõtkun läbi  ja rullin kaheks õhukeseks ahjuplaadi suuruseks tainaks.

Täidis:

Tunde järgi, (nii umbes 700 grammi, arvestusega et jaguks kogu põhja katmiseks) hapusid koduaia õunu väikesteks tükkideks lõigatuna ja segatuna suhkru ja kaneeliga.

Valmistamine: 

Rulli põhi õhukeseks kihiks ja aseta ahjuplaadile. Säti peale suhkru ja kaneeliga segatud õunatükid – et neid poleks liiga palju, aga ka mitte liiga vähe. Aseta peale teine tainakiht, mille oled eelnevalt samuti õhukeseks rullinud. Kui seda ühes tükis on keeruline asetada, lõika kaheks ja aseta nii. Mina voldin ka ääred peale ja vajutan kahvliga kinni:) Küpseta umbes 200 kraadises ahjus 30-40 min, kuni pealt ilus kuldne – küpsemise viimases faasis võib pealt ka munaga määrida. Lase pirukal korralikult jahtuda ja lõika suupärasteks tükkideks:)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s