Ühe maakodu totaalne muutumine/Extreme cottage makeover

Remondihull on vahel seotud ka muude projektidega kui oma kodu kujundamine: hiljuti lõi ta käed külge ühe maakodu totaalse muutumise loole.

Maakodu totaalne muutumine
Poole sajandi vanune maakodu vajas hädasti värskendust. Tume seina- ja laelaudis värviti valgeks, uus mööbel on pärit Ikeast, aksessuaarid Ikeast, HM Home’ist, Koduextrast, Jyskist ja Home 4 You-st.

Pererahva sooviks oli, et kodu saaks täiesti  uue, värske ja tänapäevase väljanägemise, kaotamata maakodule omast rustikaalsust. Kindel soov oli, et seintes ja laes olev puitlaudis jääks ning eksponeeritud oleks ka puitaknad ja -uksed, samuti punane tellis, mida majas mitmel pool kasutatud. Kodu totaalne muutumine pidi aset leidma kõigest 2 päevaga!

Tublid abilised käärisid käised – koos pererahvaga otsustati, et puitlaudis saab heledaks. Muide, valgeks värvitud seinalaudis on ruumikujunduses praegu tõeline hitt – USAs kasutatakse seda väga palju! Kui lagi sai valgeks, siis seinatooniks valis pererahvas Caparoli 25 Off White’i – kerge tooniga nn. puusepavalge.

Vahetamisele läks ka pehme mööbel – uus, põhjamaisesse cottage home’i sobivaks diivaniks valiti hall Ikea Holmsund lahtikäiv diivanvoodi, tugitool on samuti Ikea valikust, mudel Jennylund. Ikea mööbli suureks plussiks on asjaolu, et kõik katted on vahetatavad, kergelt eemaldatavad ning diivanvoodi sisaldab ka mahukat pesukasti.

Ikeast toimetas mööbli kohale selline uus tegija nagu Mebstore – erinevalt teiste varasemalt turul olnud tegijatest ei nööri nemad hullumeelseid transporditasusid (nende transporditasu on kohe ikka väga oluliselt väiksem, kui ma Eestist tellides muudele firmadele varasemalr maksnud olen), nad on väga korrektsed, vastutulelikud ja kaup tuleb isegi teise Eesti otsa kolme päevaga! Väga mugav, kes Ikeast miskit tellida plaanivad.

Aksessuaaridele (pärit Ikeast, HM Home, Home4You, Koduextra, Jysk ja Pier kauplustest)  ei kulunud palju, kuid just väikesed asjad aitavad ruumile täiesti uue hingamise anda. Lõpptulemus on siin – kuidas teile meeldib?

Remondihullu nõuanne:

 • Heledad ruumid paistavad alati suuremad, seepärast vali iseäranis väiksemasse ja madalama laega ruumi heledad toonid.
 • Anna värvi aksessuaaridega: värvilised aksessuaarid, nt padjad, mõjuvad tagasihoidlikumat tooni mööblil.
 • Lilled vaasi! Kõige lihtsam ja odavam viis kodu kujundamiseks

2 Comments

 1. Väga ilus tulemus, see maakodu on peale värskendust kohe kordades helgem ja hubasem! Mind huvitab iseäranis see, kas ja kuidas töödeldi seinalaudist enne valge värviga katmist? Tahaksin ka oma maakodus analoogse muutumise läbi viia, aga sealne laudis on kahjuks lakitud, nii et ainuke võimalus seda värvida on vist enne vana lakk maha lihvida, aga see tundub hirmuäratavalt ajamahukas töö.

  Meeldib

  1. Tere Katre! Nii tore, et meeldis:)) On jah hubasem ja mõnusam olemine. Laudis seinas oli üle peitsitud, aga meie seda eemaldama ei hakanud, värvisime üle puusepavalge Sadolini Easy Care seinavärviga 2 korda ja tulemus jäi väga kena, vähemalt enda arvates:))

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s