See on niisugune kaval kook, millega saad kevadsuvisel hooajal kiitust koguda nii grillipeo finaalis kui kallima juures – näeb hurmav välja, maitseb suurepäraselt ning valmib 15 minutiga! Mina teen seda gluteenivabana, kuid saab ka laktoosivaba koogi – tuleb kasutada lihtsalt vastavaid tooteid:)
Tarvis läheb
Põhi:
150 g pakk gluteenivabu digestiivküpsiseid
100 g võid (vajadusel kasuta laktoosivaba)
Kreem:
397 g purk magusat kondenspiima
u 100 g hapukoort (vajadusel kasuta laktoosivaba)
7-10 g Santa Maria toiduželatiini
4 värske laimi mahl
veidi riivitud laimikoort
Kaunistuseks:
värskeid viilutatud maasikaid
Valmistamine:
Purusta köögikombainis küpsised, sega küpsisepuru sulatatud võiga. Vooderda 23cm vorm korralikult toidukilega, Suru põhja küpsisepuru.
Sega vispliga korralikult läbi hapukoor ja kondenspiim. Pressi laimid, lisa laimimahl vispeldades kreemile. Riivi sisse veidi laimikoort. Sulata väheke želatiini ning lisa see kreemile, sega kõik korralikult läbi, et kreem saaks siidjas ning ühtlane. Vala põhjale ja tõsta mõneks ajaks külmkappi.
Senikaua kui kook taheneb, viiluta maasikad. Tõsta kook külmkapist välja, kui kreem on piisavalt tahenenud, nii et marjad ei vaju kreemi sisse, vaid jäävad kenast selle peale, alusta maasikaviilude sättimist ringikujuliselt. Keskele võid jätta ühe kauni terve marja ning kaunistaja ka veel pisikeste melissioksakestega, riivida laimikoort vms – vastavalt oma soovile! Lase külmkapis soovitavalt üleöö seista ja naudi!
