Jaanipäevaks kõrgeks kasvab … ? Õige, kohustuste hulk ja külaliste nimekiri! Kõik need ettevalmistused meeleolukaks peoõhtuks, mõni ime siis, et magustoiduks tahaks midagi mõnusat, suussulavat, suvist ja kiiret!
Mul just üks niisugune mõte ongi välja pakkuda:) Maasikate aeg on kätte jõudnud ja suvised Eestimaa maasikad (eriti luks, kui metsmaasikad..mmmmm!) koos vahukoore, kreeka jogurti, valge šokolaadi ja vaniljetoorjuustuga on mu meelest küll üks taevas sõlmitud mitmikabielu. Kuna tegemist on tõeliselt rikkaliku kreemiga, siis tervisevaatest soovitan pigem rõhku panna marjadele, vähem kreemile ja muidugi võid sellele magustoidule lisada enne serveerimist elemente oma maitse järgi – näiteks karamellikastet, vahvleid või küpsisepuru. Lase ideedel lennata!

Siidine koorekreem šokolaadi ja maasikatega
Vähemalt 8le sööjale
Tarvis läheb
200 ml vahukoort (35%)
Vahustamiseks tuhksuhkrut oma maitse järgi
Pakk Otto toorjuustu vaniljega (400gr)
Valget šokolaadi 200 gr
Pakk kreeka jogurtit (400 gr)
Vähemalt 200 gr tükeldatud värskeid maasikaid
15 gr želatiini

Valmistamine:
Vahusta vahukoor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, sega kreeka jogurti ja toorjuustuga, lisa tükeldatud maasikad. Seejärel sulata šokolaad ja želatiin, lisa need kooresegule ja sega kogu kombo korralikult läbi. Vala segu hoiuanumasse (mina panin kaanega karpi) ja lase külmkapis seista, kuni kreem on tahenenud ja saad näiteks jäätesekulbiga serveerimisnõudesse tõsta. Serveeri koduaia marjadega.
