Ilma jahuta: kodujuustu-lillkapsa-porgandipannkoogid

Suvi on olnud helde ja salved täis Eestis kasvatatud head-paremat. Ja teatavasti elab kõige kauem tervet elu see inimene, kes sööb võimalikult palju kohalikku toitu:) Mis muud kui et võtame ette ja asume maitsma!

Ahjus küpsetatud kodujuustu-lillkapsa-porgandipannkoogid

15 tk

See peaks küll olema niisugune köögiviljaroog, mis murrab ka kõige aktiivsema köögiviljavihkaja vastupanu:)

Tarvis läheb:

1 väike lillkapsapea (u 200gr)

1 väike porgand

1 muna

1-2 spl riivitud valget sibulat

250 gr light-kodujuustu

70 gr riivitud parmesani

Soola, pipart

Maitseürte omal valikul

Valmistamine:

Murra lillkapsas võimalikult pisikesteks õisikuteks ja murenda need näppude vahel nö lillkapsariisiks, vala see köögikombaini. Lisa riivitud porgand ja sibul, kodujuust, muna, riivitud parmesan ja maitseained. Sega ühtlaseks tainaks ja tõsta pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile – võid neid seal lusikaga lamedamaks suruda. Küpseta 200C juures u 30-40 min, kuni pätsikesed on mõnusasti krõbedad ja pruunid. Tõsta ahjust välja ning lase veidi jahtuda, siiis saad need küpsetuspaberit paremini kätte.

Serveeri jogurtipõhise dipikastme või tzatzikiga, lisa värsket tomatit-kurki, grillitud suvikõrvitsat, küpsetatud krevette või külmsuitsulõhet – täpselt seda, mida hing ihkab ja lase hea maitsta!

Lisa kommentaar