
Remondihull armastab köögivilju, vohmib neid kahe suupoolega ja püüab vahelduva eduga isegi kasvatada. Aga mitte kõik inimesed ei hüüa: “Ohhoo, mis maitsev brokkoli!!”
Eriliselt umbusklikud on minu hinnangul köögivilja suhtes lapsed ja mehed. Väga vähesed neist krõmpsutavad näiteks ahjuköögivilju ka juhul, kui see ahjuköögivili pole kartul. Lastest ma ei räägigi, mõni poeks või voodi alla, ainult et ei peaks juurikaid sööma. Juurikaid ON võimalik ka maitsvalt teha. Aga või need sul seda usuvad!
Ma olen läinud veenmiselt üle peitmistehnikale ja leidnud suurepärase viisi, kuidas köögiviljad toidu sisse ära peita. Noh, kastmed on üks võimalus, aga minu salarelvaks on kotlet!
Lihtsad brokkolikotletid
Pool kilo kvaliteetset lihaveise hakkliha
Keskmine sibul, peenestatuna köögikombainis
1 toores muna
Kaks suurt viilu röstsaia, leotada väheses piimas
Paar supilusikatäit isetehtud riivsaia (kuivatatud saiast)
200-250 grammi brokkolit või suvikõrvitsat riivituna või peenestatuna köögikombainis
Peterselli, koriandrit, tüümiani maitse järgi
Soola ja pipart
Valmistamine:
Sega kõik kokku maitsvaks kotletitaignaks ja prae oliivõlis. Tulemuseks on suussulavad kotletid ning ka kõige suurem juurviljavaenlane mugib neid kahe suupoolega:)
Lisandiks hautatud tatar, seenekaste ja tomati-rohelise sibula salat: praegu juba müüakse eestimaist tomatit ja see on nii ulmeliselt mahlane ja hää! Head isu:)
Oo, nii maitsevad näevad välja su kotletid. Torman peale tööd kohe hakkliha ja brokolit ostma 🙂
MeeldibLiked by 1 person